Electrosomatograma
Rezultatele practice excepționale, consemnate în sfera medicală și înregistrate în cazuistica internațională, ne îndreptățesc să aducem pe piața prestărilor de servicii medicale din România aceste tehnologii de succes.
Prezentare generală a principiului de funcționare:
Literatura de specialitate ia în calcul ca metodă unică de investigare și de diagnosticare incipientă a diferitelor afecțiuni și patologii prin analiza echilibrului stabilit la nivelul lichidului interstițial (lichidul interstițial este cel la nivelul căruia se realizează schimburile de substanțe și produse ca rezultat final a metabolismului celular și se găsește în spațiul dintre membranele celulare).
Orice disfuncție pusă în evidență la nivelul acesta (compoziția și concentrațiile diferitelor substanțe care se regăsesc în acest lichid) va permite identificarea și înlăturarea facilă a cauzei generatoare. Fără a fi înlăturată cauza identificată în urma investigațiilor, aceasta va genera ulterior starea de funcționalitate precară a celulelor, efectul propagându-se exponențial, generând afecțiuni ale țesuturilor, organelor și în final a întregului organism.
La nivel internațional, ELECTROSOMATOGRAMA este recunoscută ca metoda complexă de specialitate, unică, de investigare a lichidului și spațiului interstițial. Parametrii monitorizați prin intermediul scanării interstițiale, interpretați corect, pot pune cu precizie în evidență disfuncționalitățile deja instalate, cu toată posologia și simptomatologia specifică, dar și predispoziția pentru anumite afecțiuni a căror dezvoltare poate fi limitată prin acțiuni preventive sau acțiuni coercitive specifice.
Parametrii uzuali determinați în urma scanării interstițiale sunt:
- pH-ul interstițial nivelul de oxigenare celulară nivelul arderilor intracelulare
- diferitele nivele ale radicalilor liberi/ ale hormonilor principali
- concentrația ionică interstițială/ concentrația unor compuși chimici specifici
Electrosomatograful
Electrosomatograful este un dispozitiv medical computerizat, autorizat și omologat conform standardelor actuale impuse de Ministerul Sănătății din România, care utilizat corespunzător este un instrument foarte performant de investigație și diagnostic.
Rezultatele oferite în urma investigației și a metodei unice de măsurare a parametrilor funcționali interstițiali, permite evaluarea completă a stării de sănătate a organismului complex, la un moment dat.
Informațiile furnizate persoanelor interesate, medici și pacienți, sunt clare și ușor de interpretat și înțeles. Sistemul de prezentare policolor sub forma unei imagini holistice a funcționalității organismului studiat, permite o interpretare fără echivoc a diverselor disfuncționalități identificate în urma investigațiilor, evidențiind sistemic patologii și ierarhizarea acestora pe grade de risc.
Parametrii rezultați și interpretați în urma scanării funcționale interstițiale sunt foarte utili în vederea urmăririi dinamice a efectelor tratamentului administrat pentru înlăturarea cauzelor identificate în urma investigațiilor efectuate.
Concluzii
Astfel, investigarea complexă cu electrosomatograful oferă o estimare generală a stării de sănătate de la un moment dat, cu precizări privind:
- ajută la evaluarea precisă a stării funcționale a organismului și localizarea focarului primar a unei afecțiuni;
- evaluează parametrii homeostazici de bază; evaluarea echilibrului acido-bazic la nivel celular şi la nivelul țesuturilor;
- evaluarea gradului de oxigenare a țesuturilor şi schimburile celulare (metabolism);
- monitorizarea copiilor cu ADHD (pentru copii cu vârstă de minim 5 ani);
- ionograma interstițială; nivelul interstițial al hormonilor;
- nivelul interstițial neuromediatorilor;
- nivelul interstițial al lipidelor, colesterolului, microelementelor;
- tipul constituțional, indicele de masă corporală, necesarul zilnic de calorii;
- compoziția procentuală a apei în organism;
- modul de adaptare a mecanismelor de reglare;
- starea sistemului imunitar; monitorizarea eficienței protocolului de chimioterapie; examinarea fluxului sanguin coronarian și cerebral, și a vâscozității sângelui;
- starea centrilor energetici (chakre);
- gradul de stres;
- nivelul circulației limfatice;
- gradul de funcționare a sistemului neurovegetativ;
- nivelul de blocaje funcționale asupra coloanei vertebrale;
- relațiile de funcționalitate între segmente, organe şi sisteme;
- necesarul de vitamine, minerale, suplimente nutritive;
- un bilanț al tuturor punctelor bioelectrice de acupunctura cu date precise asupra meridianelor;
- recomandări remedii homeopatice;
- recomandarea unei diete personalizate;
- recomandarea unor analize de laborator și/sau a unor investigații imagistice (RMN, CT, ecografie), respectiv endoscopice, în funcție de rezultatul electrosomatogramei.
Observații
INVESTIGAREA COMPLEXĂ CU ELECTROSOMATOGRAFUL NU OFERĂ INFORMAȚII DESPRE ASPECTUL STRUCTURAL AL ORGANELOR!
- Rezultatul examinării și al terapiei poate fi prezentat și imprimat pe hârtie.
- Aparatul este conceput să examineze un singur pacient odată. Este nevoie de aproape 5 minute pentru a înregistra datele personale ale fiecărui pacient. Rezultatele examinării sunt afișate pe monitorul calculatorului și păstrate într-un fișier separat pe hard-disk putând fi transferat și pe alte medii de înregistrare.
- Protocolul de securitate și confidențialitate a datelor este la cel mai înalt nivel, astfel încât rezultatele obținute în urma analizelor efectuate pentru un pacient, sunt în totalitate criptate. Codul de acces la informație (generat aleator) este cunoscut doar de pacient și de medicul curant.
Electrosomatograma permite formularea cu un grad mai mare de acuratețe în cazul stabilirii:
- unui diagnostic funcțional; unui diagnostic de risc organic;
- preferinței terapeutice individuale (biochimică, biofizică, sau combinații ale acestora);
- evoluției în timp a tratamentului administrat și a efectelor sale / testarea medicamentoasă individuală.
Puncte forte ale metodei de investigare prezentate:
- costuri scăzute de exploatare și implicit de examinare;
- metoda considerată de specialiști ca fiind complet non-invazivă;
- ca dispozitiv de monitorizare terapeutică, conferă medicului curant posibilitatea ajustării tratamentului medicamentos recomandat;
- simplu de exploatat, furnizează informații grafice de înaltă acuratețe uşor de înțeles şi interpretat, care evidențiază imediat starea de sănătate a organismului investigat;
- ideal pentru prevenirea bolilor prin depistarea tulburărilor funcționale într-un stadiu incipient și indicarea unor investigații profilactice specializate.
SOLICITAȚI O PROGRAMARE
Prin intermediul formularului de contact, ne puteți trimite solicitare pentru programare.