Skip to content

Bionic 880

Echipamentul corespunde celor mai noi standarde tehnologice. Este, în același timp, un reprezentant avansat al modelelor predecedente care au fost folosite cu succes de peste 10 ani în multe  specialități medicale. Bionic 880 este un instrument medical din clasa II-a, adică notificat de un  organism abilitat pentru evaluarea conformității dispozitivului medical cu reglementările UE, fiind certificat conform ISO EN 13485. Echipamentul corespunde celor mai noi standarde tehnologice și este unul dintre cele mai inovatoare și mai eficiente dispozitive de terapie cu fotoni din lume.

Bionic 880 stimulează celulele, reglează hormonii beta-endorfine, cortizol, serotonină și DHEA (dehidroepiandrosteron), modulează sistemul imunitar și asigură armonizarea corpului și psihicului.

BIONIC 880

Terapia cu fotoni

Cercetătorii afirmă din ce în ce mai mult că, în afară de interacțiunea moleculară pe bază biochimică, factorii de informații și energie joacă un rol extrem de important pentru organism.

Nu numai aspectul biochimic, ci și aspectul biofizic este absolut necesar, pentru a putea trata eficient o afecțiune.

Biofizicianul Prof. Dr. F. A. Popp a furnizat una dintre cele mai importante contribuții științifice cu teoria sa a fotonilor (vezi „biologia luminii” și „bio fotonul” de la Popp, Fish și Chang). Astăzi nu există nicio teorie care să explice mai multe efecte interactive multiple în organism decât cele ale lui Popp.

Conform teoriei cuantice, lumina constă din fascicule de lumină, menționate ca și cuante sau fotoni. Fotonii sunt absorbiți de piele și se răspândesc în corp. Contribuția lui Popp a fost să afirme că fiecare celulă comunică cu celelalte prin intermediul bio-fotonilor.

La fel și cei trei oameni de știință ruși S. Stschurin, V.P. Kasnaschejew și L Michailowa au confirmat, după peste 5000 de experimente, că celulele vii transmit informații prin bio-fotoni.

Cu aceste realizări, biofizicianul francez Daniel Giron a dezvoltat terapia cu fotoni și, prin urmare, este „tatăl” dispozitivului Bionic 880 de astăzi.

BIONIC 880

Cum funcționează Bionic 880?

Fotonii radiați sunt absorbiți de piele, se înmulțesc în corp și se răspândesc peste tot. Acestea ajung la creier trecând prin ramificațiile sistemului nervos, precum și pe măduva spinării și armonizează (în sensul modificării) producția de hormoni diferiți aici: endorfine, serotonină.

Folosind alte conexiuni, semnalele fotonice ajung la glanda suprarenală și modifică producția de DHEA și cortizol.

Efecte celulare

Nu este posibilă viață fără lumină. Potrivit prof. Dr. F. A. Popp din fiecare celulă a corpului nostru, lumina radiază prin așa-numiții biofotoni. În celulele afectate intensitatea luminii scade. Regenerarea acestor celule slăbite este stimulată prin furnizarea de lumină sub formă de fotoni.

Terapia cu fotoni utilizată în banda de unde infraroșii poate activa multe procese metabolice, inclusiv diviziunea celulară. Pentru metabolismul AMP ciclic (proteina kinază activată cu AMP (AMPK) este un senzor de energie care reglează metabolismul celular), fosforilarea oxidativă, hemoglobina, colagenul și alte sinteze proteice, activitatea leucocitelor, producerea de macrofage și vindecarea rănilor.

Dacă macrofagele sunt expuse la lumina infraroșie în intervalul de 880 Nm ( „Nm”, este o lungime egală cu o miliardime dintr-un metru sau o milionime dintr-un milimetru. 1 nm = 10-9 m = 10-6 mm = 10-3 μm. ), ele eliberează substanțe care sunt utile pentru „repararea” celulelor deteriorate și care susțin producția de țesut conjunctiv.

S-a dovedit că lumina în infraroșu are efecte pozitive asupra leucocitelor, a mai multor tipuri de limfocite, a mai multor tipuri de enzime, a producției de prostaglandine și a celulelor de colagen. Se știe că radiația fotonică în infraroșu duce la:

 1. Creșterea concentrației de ATP (Adenosine 5′-triphosphate, sau ATP, principala moleculă pentru stocarea și tranferul energiei în celule).  
 2. Creșterea activității ATP-azei  în țesutul viu, adică a adenozin trifosfatazei, o enzimă care catalizează formarea ATP din ADP*, fosfat anorganic și energie, care se găsește în mitocondrii și cloroplaste.

*Structura moleculară a ADP conține adenozină (un inel de adenină și un zahăr > riboză) și două grupări fosfat (difosfat), în timp ce structura moleculară a ATP conține adenozină (un inel adeninic și un zahăr > riboză) și trei grupări fosfat.

Efecte hormonale

Endorfine

Endorfinele sunt menționate ca și morfină endogenă, deoarece seamănă cu morfina în structura chimică. Acestea se găsesc în diferite locuri ale corpului și ale sistemului nervos central și sunt considerate responsabile și / sau participante la diferite funcții, cum ar fi reducerea durerii și crearea stării de bine.

Mai mult, acestea au o influență controlantă asupra reacției corpului în situații de stres și asupra mecanismelor homoeostatice, cum ar fi circulația sângelui, respirația, digestia și termoreglarea.

În legătură cu reducerea durerii, pacienții cu durere cronică s-au dovedit a avea un nivel redus de endorfine în lichidul cefalorahidian, nivel care a crescut după terapia cu Bionic 880.

Comportamentul de dependență este atribuit unei suprimări a producției proprii de către endorfine.

Cortizol

Cortizolul joacă un rol substanțial în situațiile de stres, pe lângă adrenalină și noradrenalină. În urma unui șoc sau stres puternic are loc o producție crescută de cortizol. Prin stimularea cu Bionic 880 nivelul de cortizol se reduce, pacientul simțind o relaxare continuă, plăcută.

Serotonina

Serotonina aparține grupului de dopamine. Este o amfetamină naturală, care reprezintă un „supresor al apetitului” natural. Stimularea producției de serotonină în legătură cu o nutriție adaptată este un mod natural de ajustare a greutății.

Care sunt posibilele indicații medicale pentru utilizarea Bionic 880?

Bionic 880 cu efectul său de stimulare a celulelor și de reglare a hormonilor este util, printre altele, în următoarele situatii medicale:

 • boli psihosomatice
 • tulburări somatice
 • boli cronice
 • disfuncții ale sistemului nervos vegetativ
 • vindecarea rănilor
 • depresii
 • senzație de arsură
 • regularizarea greutății
 • hiperactivitate
 • înlăturarea dependenței și vindecarea fumătorilor
 • infecții
 • îngrijirea în caz de cancer, ulterioară tratamentului

Boala Lyme (borrelioză) – boală transmisă prin muscătura de căpușă (Căpușele sau ixodidele (Ixodida) sunt un ordin de acarieni).

SOLICITAȚI O PROGRAMARE

Prin intermediul formularului de contact, ne puteți trimitere o solicitare pentru programare.